Musiken är mitt liv

 

 

Det här med musik började tidigt för min del, gitarr fick jag när jag gick i klass 3 och försökte naturligtvis att härma alla stjärnorna på den tiden 60-talet alltså. Sjunga har alltid varit naturligt och självklart för mig, jag går ofta och gnolar på någon melodi. I 18-års åldern upptäckte jag Cornelis Vreeswijk första gången, och började spela en del av hans sånger. Jag tyckte redan då att det var något speciellt med honom.

 

Sedan blev det 10 år med ett lokalt dansband "Domingoz" Innan jag gjorde ett uppehåll och ägnade tiden åt familjen.

 

1995 tog jag tag i musiken igen, den här gången med att sjunga i kör. nämligen manskören KFUM-kören i Sundsvall under ledning av Kjell Lönnå.Det har gett mig otroligt många upplevelser och minnen för livet, många fina resor och många härliga sångtillfällen. 2004 var det 10 år, 2009 avslutade jag körandet, får se om det blir något mer i framtiden.

 

2001 tog jag så åter upp Cornelis, och började fördjupa mig i både hans musik och som person. Som en följd av detta startade jag och några till en lokal avdelning av Cornelis Vreeswijk Sällskapet 2002, här fick jag också nytta av min Cornelisreportoar i samband med sällskapets lokala medlemsträffar.

 

Det har följdaktligen blivit mycket Cornelis dom senaste åren. Dessa spelningar gav mersmak så jag kör numera något som jag kallar "I Cornelis fotspår" Där jag berättar lite om Cornelis och spelar hans sånger,

2006 bildade jag gruppen Don Quixotes förutom min gitarr är det Bengt Olof Rudberg Congas, och Sven Olov Sandin munspel, Vi spelar I huvudsak låtar av Cornelis.

 

Det är egentligen en tacksam uppgift då Cornelis sånger är otroligt omtyckta, och tilltalar människor i alla åldrar. Reportoaren har ökat och speltillfällena likaså under dom senaste åren.

 

Våren 2015 fick jag en förfrågan att börja med Söröje Durspelare, dom behövde en gitarrist och efter en viss tveckan svarade jag ja, det har jag aldrig åmgrat. Ett spelglatt gäng som i huvudsak spelar vals.snoa, polkett mm. sättningen i dag är 4 durspel nyckelharpa, gitarr och bas.

 

Ska bli kul att fortsatt vara en del av Söröje Durspelare och jag ser också fram emot att få fortsätta sprida Cornelis underbara musik och sånger, Genom nya intressanta spelningar, av såväl nya som gamla arrangörer.